Olanda este un loc minunat pentru studenții care apreciază inovația și libertatea creativă. Sistemul de învățământ olandez este orientat către excelența academică, combinat cu dezvoltarea abilităților sociale și dinamismului cultural. Sistemul de învățământ
din Olanda este bine organizat și orientat către promovarea inovării în rândul studenților. Deși educația preșcolară formală nu există, învățământul primar, secundar și superior înflorește în această țară. Educație în străinătate - fapte interesante despre studiul în Olanda:



https://success.salesforce.com/sfc/servlet.shepherd/version/download/0683A000009BLIW?asPdf=false&operationContext=CHATTER
https://success.salesforce.com/sfc/servlet.shepherd/version/download/0683A000009BLK2?asPdf=false&operationContext=CHATTER



Învățământul superior în Olanda este binecunoscut în întreaga lume. Fiecare instituție de învățământ are o rețea de asociații, unele dintre ele fiind orientate la nivel internațional. Olanda a devenit una dintre primele țări din Europa continentală care a lansat programe universitare în engleză completă. Astăzi, țara are peste 2.000 de programe într-o mare varietate de domenii - de la bioinginerie la literatură comparată. De regulă, IELTS 6.0–7.0 este suficient pentru admitere, în funcție de programul selectat.
Ca una dintre cele mai dezvoltate și progresive țări, Olanda este puternic asociată cu inovația și cu o abordare creativă a științei și educației. Programele universitare puternice în planificare urbană, arhitectură, inginerie, proiectare și dezvoltare durabilă, precum și școli de artă cu o reputație mondială au atras tineri progresivi din întreaga lume de mai bine de un an. Celebra bursă Erasmus Mundus este preluată în numele celebrului filosof olandez Desiderius Erasmus.
Universitățile de cercetare de stat oferă tinerilor cercetători oportunități ample pentru o carieră științifică. Baza materială și tehnică dezvoltată a universităților, un accent deosebit pe aplicarea practică a rezultatelor cercetării și o comunitate științifică activă fac din programele de doctorat în științe aplicate unul dintre cele mai bune din Europa.
Sistemul de învățământ din Olanda este complet centrat pe studenți: de la grădiniță la universitate, instituțiile de învățământ creează condiții maxime pentru învățare fără stres. La universități nu este obișnuit să provocați concurența sau să împărțiți grupul în „realizatori” și restul, iar rezultatele medii sunt considerate norma. Sistemul de evaluare în sine este conceput astfel încât scorurile cele mai mari și minime să fie puse doar în 0,01% din cazuri. Acest lucru permite studenților să nu-și piardă încrederea în abilitățile lor și îi motivează să lucreze în continuare.
Olanda, și în special Amsterdam, sunt cunoscuți pentru mulți oameni pentru toleranța lor și pentru gândirea liberă a locuitorilor lor. Încă din Renaștere, aici a luat rădăcină spiritul liber al liberalismului și libertății, ceea ce atrage mii de personalități creative din întreaga lume. Olanda este perfectă pentru acei studenți care doresc să facă mulți noi cunoștințe cu oameni interesanți și să se cufunde în viața distractivă a unui student european.